La Stone Therapie Massage

The original hot and cold stone massage

La Stone therapie (LST) is absoluut niet te verwarren met de Hot Stone massage! Het unieke aan La Stone is dat geen enkele behandeling twee keer dezelfde is. Dit in tegenstelling tot de ‘namaak of afgeleiden’ ervan die een vast massageschema volgen. La Stone is heel persoonlijk en kan telkens weer een andere ervaring zijn.

Hot stone (warme stenen alleen)oververhit het lichaam, net zoals je een sauna zou nemen zonder af te koelen! Dit brengt het lichaam uit evenwicht, indien ze in evenwicht was. Een onevenwicht in de gezondheid wordt door massage met alleen warme stenen zelfs gestimuleert i.p.v. in balans gebracht. Vandaar dat hot stone niet toepasbaar is op mensen met hart- en vaataandoeningen, hoge bloeddruk, e.d.

Bij LaStone daarentegen gaat het over evenwicht creëren en handhaven op zowel fysiek, emotioneel als mentaal vlak. Dit is de enige originele hot & cold stone massage! Het is een totale body work out die verder reikt dan de voor massage kenmerkende fysieke ervaring. Ze dringt door tot de diepere dimensies van ontspanning, gezondheid en welzijn. De gebruikte stenen hebben een diep therapeutische, ontspannende, aardende en zuiverende werking.

Oorsprong

Mary Nelson is de ‘founder’ van LST, in augustus 1997 begon ze te experimenteren met haar stenen uit de sauna. Wat later kwamen de koude stenen erbij. Het is net deze combinatie samen met het energetische aspect van de massage die LST maken tot wat het is!

Tot op de dag van vandaag staat de ontwikkeling ervan niet stil, deze zal waarschijnlijk oneindig blijven doorgaan. Er zullen steeds nieuwe ontdekkingen gedaan worden, nieuwe technieken en toepassingen en andere benaderingen gevonden worden.

Ayurvedische massage

Ayurvedische massage behoort vanaf heden ook tot het behandelmenu. Deze massage is afkomstig van India en is gebaseerd op de duizenden jaren oude kennis van het leven, want dat is wat Ayur en Veda betekenen. Ongelofelijk hoe ver die kennis toen al reikte!

De bedoeling van deze massage is om uw lichaam terug in evenwicht te brengen, of met andere woorden terug in zijn basisconstitutie. Elk persoon heeft een aangeboren basisconstitutie waarin één van de 3 elementen water, vuur of lucht overheersen. Door bepaalde gebeurtenissen of situaties kan deze basisconstitutie verstoord worden en komt één van de andere elementen in overheersing, waardoor we ziek worden of niet meer goed in ons vel zitten.

Deze massage wordt uitgevoerd met warme medicinale oliën, aangepast aan uw basisconstitutie of aan de verstoring.

  • Ayurvedische hoofd en nekmassage: 40€
  • Ayurvedische massage rug: 65€
  • Ayurvedische massage 1u: 95€
  • Ayurvedische massage 1u30: 115€